сряда, 30 септември 2015 г.

Есенни листенца и една грозновата тиквичка :)





Обичам есента, по-точно ранната есен! Преди години не беше така, но сега ми е любим сезон. Как няма, като навън е толкова прохладно, шаренко и красиво. Част от тази красота се опитвам да пренеса и в дома си, под формата на листенца, клонки, жълъдчета и какви ли не други съкровища. Проблемът е, че листенцата много бързо увяхват и трябва да се берат нови, а не винаги човек има време да се мотае из гори и паркове, затова тази година реших, че сама ще си ги изработя, така или иначе при мен е пълно с картони, четки, боички. Речено-сторено! Първо си изкарах от интернет няколко шаблона, които пренесох на картон и изрязах.

 

След което дойде по-приятната част - боядисването.
Използвах три цвята бои - кафява, оранжева и зелена, които смесих с помощта на гъбата.



Целта на цялото това упражнение беше да си накича оборотния венец от клонки и шишарки /той не е мое дело/, чиято украса променям според сезони и празници.


Смятам да му добавя жълъди и шипки, но това ще стане през почивните дни, когато ме закарат до някоя близка горичка ;), а междувременно го "украсих" с една собственоръчно направена тиквичка от плат, която стана доста невзрачна на вид, но така или иначе ми отне сума ти време и нерви, затова реших да остане ;)
Оказа се, че или първоначалната форма не трябва да е кръгла, или не трябва да се пълни с памук, но това ще го установя при следващ опит...ако има такъв :)
А всъщност естественото си е естествено, дори и да прилича повече на круша, отколкото на тиква ;)




Няма коментари:

Публикуване на коментар