понеделник, 7 декември 2015 г.

Коледна украса

Еее, най-накрая настъпи момента да покажа как преобразих коледно колибето :)! Тази година доста се забавих, но ми е простено, тъй като за първи път си доставих удоволствието съвсем сама да създам цялата украса, което е пипкав процес, но пък за сметка на това доста приятен.
Смятам да показвам нещата кътче по кътче, като първото ще бъде това с елхата, защото
тя най-важна в една коледна украса. Моята е мъничка елхичка, която може да се намери във всеки магазин за един лев, почти без пари. Съвсем обикновена, като изключим това, че аз я нашарих с бял латекс, за да придобие по-изискан вид ;).
Тази година реших, че украсата ми ще бъде в бяло и бордо...е, по едно време залитнах и към червеното, но бързо поправих тази грешка. Впрочем доста грешки допуснах тази година...ако остане време, може и ви покажа нещичко, за да се уверите, че нещата не се получават винаги толкова лесно и бързо при мен. И така, за украсата на елхата използвах филц, който между другото е новата ми любов - няма толкова приятен материал за работа, заклевам се!
Ето какви разкошотийки се появиха след цял ден рязане, шиене и бродиране:


Допълних с фигурките от тесто, които си пазя от миналата година, само ги боядисах в бяло, за са в тон.


И идва време да покажа венец номер едно /тази година направих сума ти венци :)))/ , направен от стар изкуствен венец, използван за основа, шишарки, залепени с пистолет за горещ силикон /нова придобивка, на която още не мога да се нарадвам и се чудя защо толкова години не съм си купила/, бял латекс и креп хартия в подходящ цвят.

Друга част от украсата на това кътче, са торбичките, които уших, използвайки отново филц.
Елхичката ми стои в една кошница, чиято премяна ви показах в предната публикация, а всъщност коледният тишлайфер намери също място във въпросната кошница. И понеже тя стои върху една кафява възглавница, набързо уших една бяла дрешка и за нея.

И така, ето го кътче №1 :
Кътче №2 се появи благодарение на това, че много държах тази година да овеся някъде едни коледни чорапи и много ми се щеше това някъде да е примерно камина, каквато обаче аз нямам :))))), затова прибегнах отново до помощта на добрия, стар фибран, от който направих една фалшива лавица за стената.


И за да имитирам естествено дърво, направих следното:
За моя изненада, след като лакирах с лазурен лак, взе, че се получи :)))
За зелениите по лавицата, нарязах една стара изкуствена елха, която е без блясък и изглежда горе-долу като естествени клонки

И най-важното тук - чорапитееее:А между тях...познайте какво...ами пак венец, естествено, този път от стиропор и сърца от филц

Кътче №2 изглежда така :


 За кътче №3 използвах останалите ми шишарки /за съжаление само малки бяха останали/ и всичко, което ми беше нужно да направя първия венец.


И тук вече съм използвала съвсем малко кафяво, защото ми се стори, че ще е по-подходящо за тази част от стаята.

Стигаме до кътче №4, където отново ще видите венец /този не съм го правила аз, подарък ми е/, Снежко /от една предишна публикация/ и буркан, пълен с морска сол, шишарки и дренки +панделка, освен това една елхичка-бебе с играчки от останала ми креп-хартия и една красива кашпа, пълна със зелении :)

И последно : кътче №5
Ааа, щях да забравя да покажа какво си имам на масата :

Смятам съвсем скоро да се опитам да направя подобен свещник, за да е още по-завършена картинката :)
Това е засега. След Коледа ще пусна и други неща :)
И само още нещо - мога да ви уверя, че цветовете на живо са поне сто пъти по-хубави, но пустият му апарат май плаче за смяна ;)
Весели празници!!!

2 коментара: