четвъртък, 17 март 2016 г.

Малки промени в банята

Преди да си купим колибката, в главата ми се вихреха какви ли не идеи, свързани с банята, като наивно вярвах, че ще имам вана на краченца от ковано желязо, също както и много, много дървени панери, пълни с пухкави хавлии в земни тонове...Детска му работа :))))))
Реалността : оказа се, че разполагаме с помещение приблизително 1.50/2.30 м, в което, разбира се и дума не можеше да става за панери, да не говорим за вана...:)))) По онова време много държах банята ми да е в бяло и кафяво, обаче магазините бяха пълни само с бежови и сини плочки, българско производство, та се наложи да чакаме близо месец за доставка от Испания. И тук нова беля - кафевите плочки са чудесни, стига банята да не се използва по предназначение, защото нямат никакъв гланц и много бързо побеляват от водата. Показвам веднага
Разбира се, сега има много препарати за тази цел, последно попаднах на един за варовик, който е много добър и като мина с нещо мазничко отгоре /крем/, започва да изглежда почти прилично ;)

Нещо се отплеснах :)))! Мисълта ми беше, че с тези плочки, тези цветове и тази липса на място за прибиране на разни джунджурийки, банята съвсем не се получи така, както аз исках. Преди няколко години в някакъв магазин за левче, случайно попаднах на един органайзер с изключително дразнещи цветове и не много голям, но все пак успях да поприбера разни неща в него.

Но хавлии за къпане, халати...всичко това висеше по стените и ме нервираше при всяко влизане в банята.не е ясно защо на тази възраст продължавам да се държа като диване...:)))))

И тъй като на свестен органайзер така и не попаднах, ама за сметка на това преоткрих шевната си машина, реших да пробвам сама да си направя :) Това са двете основни парчета за предницата и гърба,

а това са джобовете, на които първо направих по един кант, после започнах да пришивам към предницата


А това е готовият органайзер :)

Тук вече на мястото си в банята и пълен с разни неща


Сигурно забелязвате, че до него е окачено още нещо, в което съм прибрала хавлията си за коса :) Общо три такива уших - това и две за прибиране на големите хавлии за тяло. Показвам :
Изгладени и готови :
Естествено, не подминах и дървените панерчета


Вече всичко е по местата си а аз съм доволна и щастлива, че успях да на направя банята малко по-веселичка и много по-подредена ;)Това е страничката ми във фейсбук https://www.facebook.com/Колибка-домашна-декорация-1569547386638048/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар