вторник, 14 юни 2016 г.

Органайзер за дамска чанта



Да си призная - много обичам да купувам всякакви чанти, чантички и чантенца и ако не правех периодична чистка на гардеробите поне няколко пъти в годината, ощастливявайки някоя мургава девойка, мотаеща се около кофите за боклук, сигурно щях да натрупам солидно количество от тях! :) Но колкото обичам чантите, толкова мразя прехвърлянето и подреждането на всички джунджурийки от една в друга, особено когато бързам. Заради това, пък и защото новата чанта, която наскоро си уших http://kolibkata.blogspot.bg/2016/06/blog-post.html не разполага с никакви отделения (няма как, нали е с две лица), реших да си направя нещо, което отдавна замислям, а именно - органайзер, с който цялото това прехвърляне от чанта в чанта да става лесно и бързо, пък и всичко да ми е подредено.
Материалите, които използвах са : три вида плат, подлепващо, малък и голям цип.
От тях си нарязах четири еднакви парчета - по две за вътрешната и външната част на органайзера и две по-малки парчета за външните джобове + две парчета за дръжките, а на по-късен етап добавих още две парчета за тази част, която е за голямия цип.
Първо уших ципа на вътрешното джобче и отделно един джоб.


Ето ги двете вътрешни части на чантата.
След това върху бежовата основа на външната част приших външните джобове от шарения плат.
Добавих и подлепващото, за да стане по-здраво.
И след това започна голямото съединяване на отделните парчета, което сега ще се опитам да покажа в снимки.










След цялото съединяване, рязане, тропосване и гладене се получи това :


Спокойно събира несесер с гримове, обемисто портмоне, документи, цигари, телефон, чадър, слънцезащитен крем и то при положение, че е 25/25 см., а следващият органайзер съм го планирала да е малко по-голям :)








Няма коментари:

Публикуване на коментар