понеделник, 22 август 2016 г.

Част 2 - моята кухня в пролетно-летен вариант - кашпи и венец

Остатъците от платове, след ушиването на пердетата бяха незабавно оползотворени, къде успешно, къде не чак толкова и така се появиха един венец и няколко кашпи от плат. Първо беше венецът, който отдава ми се искаше да направя, но все ми се струваше много трудно и пипкаво. Оказа се, че никак не е трудно, но наистина е пипкаво. Моят венец се състои от две ленти зелен и една лента бял плат с еднаква широчина, които първо се зашиват на машина, като оставяме единия край незашит, за да може да се напълни със силиконова вата или памук.



Аз използвах силиконова вата и именно това беше най-трудната част от целия процес, така че ако някой се захване да прави нещо подобно, да си знае, че трябва да се въоръжи с търпение.


Трите ленти се зашиват една за друга в горния си край и от тях се изплита плитка.


От тази плитка се оформя кръг, като двата и края се зашиват един за друг.


За да се прикрие мястото на шева първо си уших цветенце, което не ми хареса, така че замених с копчета - боядисани, залепени едно за друго с горещ силикон и после пришити към венеца.










 Кашпите реших да са двуцветни с по една ябълка отпред, за да са в тон с пердетата и за да не е много скучно и еднообразно, направих два вида. Ето как:

външна част

вътрешна част







външна част

вътрешна част






Няма коментари:

Публикуване на коментар