понеделник, 17 април 2017 г.

Великденска украса 2017

Тази година реших най-накрая да избягам от кича и шарениите, предлагаши се по магазините под формата на великденска украса и да направя нещата по мой вкус. Разбира се, всяка година по това време "колибката" потъва в люляк и зеленина, всъщност те са най-съществената част от украсата, както ще видите, останалото са торбички и великденски зайчета, ушити от мен /част от тях за подарък на мои хора/ + още малко декорацийки, основно от дърво и клонки :) 
За торбичките използвах основно остатъци от платовете, от които ших преди време калъфките за възглавниците във всекидневната.


Тъй като от карираните и раирани платове беше останало съвсем малко количество, наложи се да комбинирам с подходяш плат в бежово, за да оформя външната част на торбичките, а кяфовото, от което имах предостатъчно, използвах за вътрешната част.



Великденското в случая е зайчето от филц, което заших за предната част от торбичката, още преди да започна да я сглобявам.





А това е вече готовата торбичка :

Зайчетата са от филц и са пълни със силиконова вата, за която се наложи да жертвам една възглавница ;)






Първите три торбички със зайци са за подарък,


а останалите - за украса на моя дом :)




Венчето си беше достатъчно хубаво и така, но реших все пак да вкарам в употреба едни стиропорени яйца от миналата година. За да не развалям хубавия венец, първо омотах част от него с остатък от плат и чак след това залепих яйцата със силиконов пистолет - по този начин опропастих само плата ;) :)))





Казах ли ви, че си умирам за люляк? :) Ето още едно люляково-великденско кътче от стаята :


А дървените яйца на първата снимка са досущ като истински :)


А тук можете да видите боядисаните ми яйца, които, както винаги не се получиха така, както исках ;)

И завършвам тази публикация отново с любимия ми люляк :)

Бъдете здрави и щастливи, мили хора!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар