петък, 15 декември 2017 г.

Коледна декорация 2017 - част 3

Коледната декорация на всекидневната се случи изключително бързо и без никакъв предварителен замисъл. Докато кажа на Бате да ми донесе кашон, който още не знам какво ще правя, ама той да го достави за всеки случай и хоп, вече имах идея за елхичка на стената😃
Първоначално ми се щеше елхичката да се състои от отделни парчета, които да залепя направо на стената, но после реших, че основа все пак ще има. За да боядисам въпросната основа, докарвайки и дървесен вид, се възползвах от ето тази идея : http://www.veraverto.org/коледна-украса-за-маса/ Преди съм го правила по различен начин, но сега реших да послушам момичето и никак не съжалявам. Първо се боядисва в бяло, оставя се да изсъхне добре, след което със суха гъба се нанася друг цвят отгоре - аз смесих кестен и черно.

Частите на елхичката също са отрязани от кашон, боядисани в бяло и залепени с горещ силикон за основата. "Гирляндата" е канап, върху който съм залепила няколко играчки за разкош :)


И тъй като ми остана още от боята-микс, реших че ще е грехота да я хвърлям и с помощта на по-тънък картон, шаблони на еленчета, паста за зъби и гореспоменатата техника, се появиха тези две красавици :


В първата сложих истинската елха /е, всъщност изкуствена де ;) /, а във втората - едно цвете. И като споменах елха, се сещам, че и украсите за нея си направих сама. Те не са кой знае какви, но аз точно такива ги исках - семпли. Изрязах от кашона звездички, които боядисах в бяло, а гирляндата е топчета памук, които напръсках с лак за коса, за да мога да им придам форма, след което ги нанизах на конец с помощта на игла. Е, сложих и няколко купени звездички за повече блясък ;)След това реших, че този хубавец
все пак трябва да бъде пременен с по-подходящ тоалет, а какво по-подходящо от една шапка + импровизирано шалче ;) За шалчето няма какво да обяснявам, то си е буквално няколко конеца прежда, завързани за врата на мечето, но шапката я направих по следния начин :Спор няма, че стана още по-красив ;)


И понеже от кашона и от боята ми остана съвсем малко количесвто, реших да направя нещо мъничко, за което отдавна си мечтая, а именно - фенер.И още малко еленчета, че хич не направих тази година 😉
Много ми се искаше, мили приятели да ви покажа една цялостно декорирана всекидневна, но ми изникнаха други неща, та искам или не, ще трябва да се огранича само с едно кътче от стаята, защото няма да имам време за повече. Следващата година, живот и здраве!!!
А сега вижте въпросното кътче :Весели празницииииии!!!!!

2 коментара:

 1. Hello my dear,
  What wonderful things I see you did! I can not decide which is my favorite, I'm especially inspired and I like it a lot.
  I wish you a new year full of joy.
  Warm hugs, Mia

  ОтговорИзтриване
 2. Thank you for the nice words! Your blog is also wonderful, full of so beautiful things and so many ideas. I'm glad I found it and will watch with interest. I wish you a wonderful year! Kisses from Bulgaria

  ОтговорИзтриване