четвъртък, 28 юни 2018 г.

Книга-скривалище за разни джади и една чантичка от конопено въже

В моя случай книгата е скривалище за други книги де 😉. Просто един ден ми омръзна край леглото ми винаги да се търкалят две-три книги и реших да ги прибера някъде.
За основа на книгата използвах една стара картина (ако може така да се каже), която със сигурност нямах никакво намерение повече да окачвам някъде, но и не изхвърлях заради материалът, от който беше направена. Предупреждавам, че някои от снимките са кофти, но нямам други...за съжаление, преди да ги кача на компютъра си изглеждат съвсем прилично, пък после - изненадка 😈. Та, ето я въпросната картина :


А тук вече е разчертана и готова за рязане :


Първо започнах с корицата, която се състои от две еднакви части, а по средата една част със същата дължина, но по-тясна. Оставих малко разстояние между тях, за да може да се прегъва свободно и фиксирах с хартиено тиксо и от двете страни :
Последва обличането ѝ, като за целта използвах само горещ силикон:Следваща стъпка - изработване на фалшивите страници, които, предупреждавам тези, които решат да си правят нещо подобно - трябва да са по-тесни от средната част на корицата, защото иначе рискувате книгата ви да не се затваря.

 Както виждате, отново се оставя известно разстояние между тях, фиксира се с хартиено тиксо и се облича с плат. Трябва да се получи това :


А след това се залепи с горещ силикон за корицата:Моята книга е по-дебеличка, защото целта ѝ беше да побира минимум две книги, но все ми се струва, че малко прекалих, ама пък от друга страна вечер си я използвам като допълнително нощно шкафче ;)


А през деня като допълнителна украса :


Следващото, което смятам да ви покажа е една чантичка от конопено въже. Много са модерни тази година, но пък аз не мога да си представя в нечовешките горещини до тялото ми се допира нещо толкова тежко и бодливо като коноп, така че в моя случай си беше замислена като чантичка за щипки, а защо не стана такава ще научите в следващата публикация 😃
Тук за основа ползвах плат, изрязан като кръг, върху който с горещ силикон залепих въжето :
Едната страна я оставих в този вид, а върху другата се заиграх с четки и боички :


За дъно използвах правоъгълно парче плат, което стига до средата на кръга - такава е самата идея на тези чантички, въпреки че ако ще се носи като дамска чанта, определено трябва този правоъгълник да е по-дълъг.
Следва съединяването на трите части - в моя случай отново с горещ силикон, но ако беше замислена като истинска чанта със сигурност щях да я укрепя допълнително и с конец.


От вътрешна страна на този етап изглеждаше така :


За да стане красиво повторих всички стъпки, само че използвах обикновена прежда, която е по-тънка.

Всичко това беше залепено за вътрешната част на чантичката, като, разбира се първо не пропуснах да залепя и дръжки.


За доукрасяване на външната част използвах едни помпони, които се наложи малко да поорежа, защото бяха огромни, а се оказа, че по магазините нямаааа.Ето я и готовата ми чантичка :


А тук е на терасата, пълна с щипки :


Защо не си остана там, ще научите съвсееееем скоро, така че - надзъртайте тук или във фейсбук 😄
От мен адиос засега 💖💖💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар