вторник, 6 август 2019 г.

С елементи в стил Бохо :)

Този пост е поредното доказателство, че има ли достатъчно желание, нещата така или иначе се случват, пък било то и след цели 7-8 месеца.
Накратко, след като ме пусна коледната еуфория направих един много симпатичен и почти пролетен декор на кухнята (нямам снимки), на който се наслаждавах близо 3 месеца, след което рязко се настроих на лятна вълна и започнаха да ми се привиждат декорации в жълто, които според тогавашните ми виждания добре щяха да се съчетават с дървенията в кухнята.
Първите /и единствени/ два проекта, които реализирах, бяха едно пано, което изработих от фибран:


и две саксии от цимент:








Защо единствени ли? Защото се оказа, че жълто и кафяво в моята кухня не съжителстват особено добре, така че саксиите набързо заминаха на терасата, където вече се вписаха чудесно:





Паното пък първо беше разделено на два равни квадрата, след което от всеки квадрат беше отстранена вътрешната част, така че да остане само рамка. Рамките бяха боядисани в бяло, след това в смесица от кафяво, бяло и черно, за да добият дървесен вид.




За вътрешната част се спрях на дебел картон, облечен с по-тънък бял картон, върху който с помощта на чиния първо очертах кръг, след което запълних половината кръг с черна боя, а другата половина с нанесени с перманентен маркер черти, направени като маркерът се плъзга леко по листа, без да се допира на места, за да се получи прекъсната линия.








и така, от голямото пано се получиха
две по-малки

И тъй като в последно време много започнах да се заглеждам по стила "бохо", реших да пробвам да вкарам малко такива елементи, доколкото самата стая позволява, разбира се. 
В този стил много често се използва такъв тип украса за стена: 


На мен, естествено, много ми допадна тази идея, та прекарах известно време в чудене как да си направя нещо подобно, докато не се сетих, че вече разполагам с едни подложки за хранене /крайно неудобни за тази цел/. Е, вярно, правоъгълни,


но пък лесно разплитащи се :). Така получих доста метри дебело въже, от което си направих желаните кръгчета - слонова кост, синкаво и едно кафяво, с което вече разполагах.





После се прехвърлих на цветята. Никак не обичам да ги оставям просто така - в саксия. Задължително тази саксия трябва да е сложена в нещо. Нещото, за тези, които бях планирала да бъдат на пода, се оказаха тези двете:


Купих ги на първо място, защото бяха точно размерът, който ми беше необходим, на второ - като се свият, могат много лесно да бъдат прибрани, без да заемат много място. Е, естествено тези ужасни сини точки трябваше да бъдат отстранени. След половин ден чоплене, болки в ръцете и два счупени нокътя, стигнах до този резултат:

тук точките все още си личат, но това е, 
защото са мокри след допълнтелното
жулене с гъба


 След това реших да им боядисам долната част в бяло и станаха още по-хубави. Ето тук за сравнение една-преди и една-след:


За останалите цветя си направих кашпи от дебел картон, който облякох с канап и после боядисах, както ще видите - едни и същи цветове, но пък различни фигури, за да стане по-интересно. Имаше и такива, за които използвах чаша, увита с алуминиево фолио, върху което залепих с горещ силикон канап, след което издърпах чашата и остана само нейната форма.







това са част от новите ми кашпи

С последните метри канап облякох предната част на една кутия.







За другите ми цветя пък измислих нещо съвсем простичко - нещо като амбалажна хартия, върху която изрисувах разни орнаменти с черен и жълт маркер. После просто увих саксиите с нея.





И една кутия за боклуци, която живее точно над цветенцата получи нов тоалет.





И още малко декорации от мен, като тези печатчета - бели на черен фон и черни на бял, които най-накрая си намериха приложение: 







+ малко рисунки и ръчно направени етикетчета за шишетата, в които си държа разни неща.











И нови перденца си уших - чисто бели с бели помпони по края. :)

На финала на тази публикация, искам да кажа, че тук определено има още за надграждане, въртят ми се в главата разни идеи за шантави малки килимчета, за малко повече цвят в стаята, за някое и друго цвете, което да виси на стената и още, и още...но ако направя всичко сигурно публикацията ще види бял свят към края на годината, пък тя и така си стана достатъчно дълга :)
Хайде, да не ви отегчавам повече с писания ;)
Представям ви моята кухня с декорации в стил Бохо, пречупен през моите виждания за него :)
























































2 коментара:

  1. Draga mea,
    Este superb totul!!! Imi place textura obtinuta, la fel si culorile. Toate sunt foarte frumoase si pe langa partea decorativa, au valoarea lucrului facut de mana.
    Imbratisari, Mia

    ОтговорИзтриване