понеделник, 19 октомври 2015 г.

Защо се появи "Колибката" и малко снимки от промяната на всекидневната :)
Брей, каква активност от моя страна в последно време – на седмица по публикаця-две :)! Ако се чудите на какво се дължи...Ще започна с причина №2 – есен е, навън е мрачно, често дъждовно, как да не се задържи човек вкъщи ...но по-важна е причина №1, а именно, че от няколко години съм в процес на търсене на работа /да го кажа така/, който за съжаление досега не се е увенчал с успех, предполагам защото съм невидима, или най-малко CV-та, които изпращам...или пък, защото съм на „преклонната” възраст от 43 години...това май се води за дълбока старост тук...а може пък и да са двете – „възрастта” да ме прави невидима, знам ли...Доста сълзи съм проляла,  доста моменти на отчаяние и депресия съм имала и доста нови неща съм се хващала да уча през този период с плахата надежда да отговоря на нечии изисквания, но май се оказва, че нямаш ли връзки /как я мразя тази дума!/, е все тази колко ще се напъваш... И така, стигаме до пролетта на 2015, когато приключвайки поредния курс и обмисляйки идеята да се запиша на следващ, изведнъж осъзнах, че не ми се учи повече, или поне не ми се учи напразно за n-ти път. Това, което единствено ми се искаше да правя, беше да се посветя на нещата, с които обичам да се занимавам. Тогава се роди и „колибката”! А тя се роди, тъй като дългогодишното ми ровене из интернет, ме наведе на мисълта, че български блогове, посветени на дома почти липсват. Аз лично знам само за http://ciknoto.blogspot.bg/ и http://ideendom.com/dev/jupgrade/ – две прекрасни местенца, от които често черпя идеи и вдъхновение за моите неща/! И тъй като съм убедена, че има доста евтини и лесни начини да внесеш разнообразие и цвят в дома си, реших да ги споделя с по-голям кръг от хора. Надявам се да ви е интересно, а ако мога да вдъхновя някого за нещо, определено ще бъда много щастлива :)!
Такаааа, сега на темата, че то дойде време за подготвяне на коледната украса, а аз още не съм показала какво направих лятото, за да променя мъничко всекидневната си :).
Имах грандиозни планове за тази стая, но поради една или друга причина се наложи да ги разсроча във времето и да се огранича до нещо по-мъничко :) И тъй като тази стена ми стоеше някак празна, започнах с нея.

Тук отново влезе в действие добрият, стар фибран, който беше нарязан на две еднакви парчета, които пък бяха боядисани в бяло и кафяво.
Понеже отдавна съм хвърлила око на картините subway art, реших че и моите пана ще се състоят от буквички, които имах намерение да правя по друг начин, но за щастие си намерих готови в един магазин за художници, което пък ми спести доста време и рязане ;)
Стената продължаваше да ми стои празна, така че запълних със следното :


За едно друго ъгълче, отново от фибран, направих това :

А от стара рамка от картина, вапцана от мен в преливащи се цветове и още нещо, се получи това :


Идеите за паното с кученца, които май приличат повече на кравички ;) и ръчичката, съм взела от http://ciknoto.blogspot.bg/
А малките шишенца, които виждате на масата, си ги открих случайно в един магазин, като моята намеса се състои само в пребоядисването им, което не знам дали не беше грешка... :)))

Преди около година-две се бях запалила по плетене на кашпи от вестници
и понеже засега не ми хрумва нищо по-добро, просто ги боядисах, преливайки няколко боички, за да се получи този странен зелен цвят :)

Така изглежда моята всекидневна на този етап...но само на този ;) :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар