петък, 25 ноември 2016 г.

Коледна украса 2016

Най-вероятно по-наблюдателните ще забележат, че аз за пореден път съм с различни пердета, така че май е по-добре сама да си призная и да се надявам, че няма да ме обявите за луда 😄. По една или друга причина, моите петленца са вече в историята, а на тяхно място се кипрят ето тези + всичките му там прилежащи ръкохватки, възглавнички, кърпи и седалки за столчета в същия стил.


Мисълта ми беше, че толкова много време посветих на шева през последните месеци, че за известен период не искам и да чувам за шевна машина, игла и конци. Лошото е, че това съвпадна по време с моите мераци за коледно украсяване на дома...Е, добре де, може и да не ми се е шиело, но пък коледната украса е нещо, което може да се направи по 1001 начина. Лично аз тази година повечко заложих на апликациите. Започнах с двете черни дъски,


А тук вече картинката се допълва с тебеширени надписи и рисунки.
За малката стена, разположена перпендикулярно на тези черни дъски, се спрях на идеята за две семпли картини с елхички, естествено от картон.Венците, които ще видите са ми от миналата година. Направих ги от шишарки, боядисани по краищата с бял латекс и залепени с помощта на пистолет за горещ силикон. Украсата на този, който виждате на горната снимка се състои от клонки, които боядисах в бяло и върху които залепих с лепило С200 от тези червеникави топченца. 

По абсолютно същия начин съм направила и тези клони:За венците бях тръгнала да казвам. Този ми е другият - него просто го накичих с малко дървени играчки в подходящи цветове и тук-там подпъхнах някое и друго от гореспоменатите топчета.


И да си продължа с апликациите 😉
Пък и с другите неща, като например тази чудна кошница, която се появи у дома, благодарение на едно добро човече /благодаря ти, Кате ❤!/ и която имах намерение да правя по друг начин, но още докато боядисвах в черно установих, че и така си е достатъчно добре.

И още малко декорации с подръчни средства :Разбира се и този път не мина без митарстване из магазините, та успях да се сдобия с още една елхичка /съвсем мъничка, ама за сметка на това с лампички/+едно разкошно ведро, което я приюти за момента.

А, всъщност още не съм показала и главното действащо лице - в случая елхата. Май съм ви казвала вече, че преди години полудях за бяла елха, но след като така и не успях да намеря подходящо, просто си боядисах с бял латекс една :)))) Тази година реших, че ще я красят единствено малки червени топчета, така де, тя си е достатъчно красива, за да се нуждае от кой знае какво ;)В общи линии това е засега, но при мен никога не се знае...може пък и да има допълнения. Ще се похваля обезателно ако това се случи, нали знаете ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар