неделя, 27 август 2017 г.

Кутии от картон и плат

Споменавала ли съм ви вече, че съм голяма чистница? Е, не чак като онези, лудите, дето ги гледате по TLC, ама много обичам да ми е чисто и подредено, та във връзка с това, освен системното чистене на дома, редовно въдворявам ред във всички шкафове и кьошета, което означава, освен сгъване и подреждане, също така  изхвърляне на всичко, което не се ползва. А реша ли да изхвърля нещо, два пъти не мисля 😉. Кой знае колко ромски семейства съм ощастливила през годините 😃!
Сигурно вече се чудите защо ви занимавам с моите мании 😃...ами, за да ви обясня, че въпреки всичките ми усилия, вещите по шкафовете, вместо да намаляват се увеличават прогресивно /аз нямам пръст в това, нееее 😃/ ...И така де, по същество - наложи ми се да прибера от дома на родителите си известно количество албуми със снимки, всъщност голямо количество...


 И...каква изненада, оказа се, че няма къде да ги сложа, та трябваше спешно да измисля нещо. Решението дойде под формата на кашон от климатик, неподходяш в този си вид и размер за мястото, което му бях предвидила


и доста неподатлив на рязане, поне с моите инструменти, но с цената на няколко пришки успях да се преборя с него.После реших да го подсиля с тиксо, за по-голяма здравина.


Разбира се, нямаше как да го оставя в този му вид и набързо му лепнах с С200 едно парче плат, което ми се стори подходящо. Не знам защо, но гадинката не искаше да се залепи, та се наложи да преспи една вечер на терасата, облепен с хартиено тиксо, придържащо плата към кашона, докато не дръпне лепилото.
За дръжката бях измислила нещо друго, но тъй като ми остана малко от плата, реших да използвам него и да си ушия аз една дръжка, в която пък заших парче филц, за да стои по-твърда и залепих за кашона с пистолета за горещ силикон.

За да е по-красиво от вътрешната страна на кашона, взех размерите и уших набързо нещичко. Снимката на кройката на нещичкото е отвратителна, но не разполагам с друга.


Ето това се получи :

А така изглежда върху секцията в хола, където му бях предвидила място :


Да не мислите, че съм приключила? Нищо подобно!
Бате от една година започна малко по малко да трупа разни бумаги от неговата си работа върху кухненския шкаф. В началото не се забелязваха, но през последните месеци купчината нарастна почти до тавана и аз, понеже съм много лоша, не пропусках ден да му го натяквам, а той, понеже е много добричък, всеки ден ми обещаваше, че утре вече ще ги махне, мдааа...:)))))
Ето така се появи втората кутия 😃
Нямах друг кашон, затова си купих картон, който оразмерих, нарязах и залепих първо с горещ силикон, после с хартиено тиксо.


Дотук добре! Ама тези от вас, които ми следят блога, сигурно са забелязали, че моята кухня честичко мени премени /имам предвид текстил и декорации/ и така, както в момента е в зелената гама, хич не е сигурно, че утре ще осъмне точно в този си вид, та изборът на цвят за кутията не беше от най-лесните решения 😉. Но като цяло през лятото си е зелена, зимата все ме влече кафявото, затова заложих на кутия с две лица - съответно в зеленикави и кафяви тонове, а за малките страни се спрях на плат с цвят екрю.


Първо започнах с екрюто, след което залепих и другите платове на дългите страни на кутията.

Дръжките ги уших по абсолютно същия начин, като на кутията за снимки. Вътрешната част също.


Получи се симпатична кутийка с две лица.А тук вече се кипри върху кухненския шкаф 😃


Е, това е засега. Дали ще има други кутии...иска ми се да правя още и още, ама главата ми е пълна с нови и различни идеи, така че да видим какво ще надделее в крайна сметка 😉


Няма коментари:

Публикуване на коментар