събота, 21 октомври 2017 г.

Есенни декорации в кухнята

Не бързах много с тази публикация. Все си казвах, че мога да направя още това или онова и после ще снимам и показвам, все отлагах, докато един прекрасен ден не се усетих, че въпреки топлото време, Коледа май наближава, а в моята глава идеите за есенни декорации бързо започват да отстъпват място на коледните такива...Затова, малко преди да превключа изцяло на зимна вълна, смятам да ви покажа  как изглежда кухнята на моята колибка през есента на 2017 г.
Казвала съм ви вече, че имам навика още с появата на първите жълти листа да прибирам веселите летни пердета и декорации и на тяхно място да се появяват такива, които смятам за по-подходящи за мрачните и студени месеци. Избор имам голям и принципно мога и да не правя нищо ново, но шило в торба не стои, както знаете :D Още в началото на тази година, се сдобих с тези красотички, които ме провокираха да помисля за поредната мъничка промяна.

две бамбукови купи

разни съдчета

и тези две...неща, които забравих да снимам, преди моята намеса, която пък се състоеше в мацването на лазурен лак на места, колкото да се вържат цветово с дървените елементи в кухнята, като например решетката, скриваща тръбите на парното, дограмата и вратата. Черната част е дъска за писане, което позволява почти всеки ден да осъмваме с "нови картини", надращени с тебешир от моя милост :)

И понеже, купувайки ето този тишлайфер за маса, с крайчето на окото си забелязах, че има точно същия топ плат, то много набързо беше решено, че нови пердета ще има и тази година :))))


Като цяло за ушиването на тези пердета съм използвала бял, немачкаем плат, а от карето направих по един кант в долната част и ето тези неща, с помощта на които се захваща за дървената пръчка


Пердетата, както и да въртя камерата, не искат и не искат да се снимат целите, затова ви показват част от тях, пък който ми дойде на гости ще може да ги види в целия им блясък ;)


От тези два плата, съвсем набързичко уших и тоалет за кошницата, за под нея и нова премяна за столовете. За последните съм ушила два броя бяло+каре и два броя бяло+кафяво...уж, за да е по-интересно :)С намирането на подходящи кашпи за цветенцата ми, винаги съм имала проблеми, затова този път не му мислих много, ами се захванах аз да си ги ушия. Имат квадратно дъно, две лица, а материалите, които съм използвала са - зебло и бял плат за част от тях и бял и кариран плат - за другата част. Излязоха 7 малки и четири големи...:)


А сега да си дойдем на думата за есенните декорации. Не са много, тъй като си знам, че ще бъдат за кратко на показ и нямам кой знае какъв стимул да творя /и по Великден е същата работа/, но все пак направих това-онова.

Първо вижте как направих  тикви от остатъците от зеблото. После ще ви ги покажа и аранжирани :)
Продължавам с тиквите и едно жълъдче, този пък под формата на апликации от плат. Използвала съм рамки за снимки, чието стъкло боядисах с бял латекс, върху който лепя с С200 апликацията.

Докато сме на вълна апликации, да не забравя да покажа и "картините" с къщички, направени по този начин.
Имам и още една тиква, за която има още какво да се желае, но хайде, от мен да мине, ще ви я покажа :) Имах стиропорена топка и още малко от зеблото, които оползотворих. За дръжката съм използвала намотан канап, залепен с горещ силикон.


Имам си и две круши, които направих, колкото да използвам новата си лента за аплипации върху плат. Защо ли я купих, след като се оказва, че машината ми няма подходящ бод, с който се изминават апликациите?! Тук се наложи да мина крушите на ръка с фестон бод. Добре че са мънички, че колкото "обичам" да шия на ръка...
И малко красота от природата, която се включи в моята есенна украса :)


А ето така изглеждат нещата аранжирани :


2 коментара: