събота, 18 юни 2016 г.

Органайзер за дамска чанта №2

Органайзер №2 се появи съвсееем малко след органайзер №1, като основната му цел беше да побира малко повечко неща от първия, а не толкова основната - да пробвам нещо по-различно като дъно ;). Сигурно вече стана ясно, че не съм фен на безразборното смесване на цветове, затова и този път се спрях на два основни - бял и зелен, като зеленият е леко /само колкото да мога да го понеса ;)/ нашарен.
Външната част се състои от едно голямо и бяло парче 48/22 см, което е разделено на три части, като дъното е по средата и е с големина 8/22 см; две по-малки бели парчета с големина 8/20 см; големи зелени парчета за външни джобове, 2 бр. х 22/12 см и малки зелени парчета за външни джобове 8/12 см


Първо се пришиват джобовете.

След това се съединяват всички парчета, за да се получи това :



Вътрешната част е скроена по абсолютно същия начин, но цветовете са обърнати, т.е. основата е зелена, а джобовете бели и няма малки странични джобове.

Следваща стъпка - пришиване на ципа и джоба /голям зор видях!/





В крайна сметка се справих :)))


След като заших страничните парчета, се оформи и вътрешната част на органайзера.


Следват дръжките и зашиването на двете части една за друга, като се оставя процеп, през който се обръща чантата.




За да се затвори този процеп, цялата горна част на чантата, откъм дръжките, се минава на машина, като естествено се съобразяват цветовете на горния и долния конец - в моя случай бяха горен и зелен долен.

Разликата с предишния органайзер е, че №2 си има отделно дъно, което го прави доста по-широк; вътрешни джобове, по-дълбоки външни джобове, по-кадърно ушит цип и по-къси дръжки, защото дългите се оказаха излишни. Освен това, тъй като е ушит от по-тънки платове, това не отнема от широчината му допълнително, както стана при първия, така че побира двойно повече неща без проблеми.
Ето го и него в целия му блясък :) Първо празен :







После пълен с какво ли не :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар