сряда, 4 юли 2018 г.

Моята тераса - по-цветна и весела от всякога :)

В последната си публикация обещах да ви разкажа защо чантичката за щипки се превърна в чантичка без щипки, нали?  Е, дойде време да изпълня обещанието си  😃. Всъщност всичко започна с едни саксии, които направих още в началото на годината. За тези иде реч :


В първа или втора публикация за тази година можете да видите как съм ги направила, но ако на някой не му се занимава да кажа с няколко думи - омотах ги с конопено въже и отгоре нашарих с жълт и бял латекс, за да станат по-интересни. Наскоро реших да дообогатя колекцията с още тринки. Ето как го направих :














Твърдо решена да преобразя терасата в този стил, направих и въпросната чантичка за щипки :


Обаче, тъй като последните три кашпи трябваше да красят прозорците, а ние просто нямахме подпрозоречна дъска


, оказа се, че половината от дъното им виси във въздуха, което означаваше, че дълго няма да просъществуват. Освен това столчето, което се допираше до гипсокартоновата стена, беше издълбало две почти хралупи


та с Бате ви решихме най-накрая да направим нещо по въпроса. Ето го нещото :


С такъв мерак се хванах да ги лакирам уж в същия цвят като масичката и столчетата...След 1700 опита уж се приближих до желания резултат :


Ама само уж! Не стига, че нямаше почти нищо общо, ами и се сдоби с някаква гадна лъскавина, която толкова исках да избегна...


Нали се сещате, че терасата ми не просъществува дълго в този вид! Още на следващия ден боядисах в бяло - 3 ръце, за да скрия гадното кафяво.
Хубаво стана, ама сега пък се оказа, че конопените истории някак се бият с останалото. На снимката, която ще ви покажа това не си личи, но уверявам ви - така беше.


Затова реших набързо да си спретна нещичко лесно, ама ефектно. Първо пробвах да направя нещичко за прибиране на щипките с подръчни материали, а именно - картон, плат и горещ силикон. Нещичкото е без дъно /просто щипките са прибрани в една пластмасова кашпа/, че не обичам си усложнявам излишно живота 😉 :






От  същия плат уших и една калъфка за възглавничка.


И..о, ужас, оказа се, че нямам други подходящи платове, за да направя нещо подобно и за саксиите. Всъщност намерих един, ама беше толкова шарен,


 че се наложи пак да боядисвам. Оставих само жълтите, зелените и белите райета, всички останали вапцах в черно с единствената черна боя, която намерих вкъщи. За моя изненада, оказа се, че се държи добре върху плата. Естествено, това при положение, че няма да се пере, както е в моя случай.




Процесът ме увлече, както ще видите на следващата снимка ;)


За още малко цвят на терасата, реших да използвам една лятна шапка, която до този момент красеше спалнята ми:


Разбира се,  отстаних моментално корделата, изкарах останалите понпони, малко черен конец и горещия силикон и се получи това :




От следващите снимки ще видите, че този път всичко си пасна с всичко! Аз- доволен най-накрая!!! :)))














А, за да се уверите, че терасата ми става все по-хубава, слагам линк и към миналогодишната ми публикация на тази тема :
http://kolibkata.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар