сряда, 21 ноември 2018 г.

Коледа 2018 - декорация

Преди някой да попита не е ли прекалено рано, ще ви кажа, че рано, не рано, коледната декорация у дома вече е факт и само това, че до съвсем скоро при нас беше слънчево, с темератури около 20 градуса, ми попречи да я започна още преди месец😇! Разбира се, в началото на ноемри вече не издържах, издебнах един малко по-мрачен ден /за стимул, не за друго ;) / и се развихрих.
Започвайки бях сигурна в три неща - че тази година декорации ще има само в една стая, че искам нещо семпло и най-важното - повечко естествени материали, като например тези :



. Разбира се това не се отнася за елхата и клонките...миналогодишният ми опит показа, че използвайки естествени, рискувам до Коледа да остана без украса, затова отново се доверих на оборотната ми елхичка и клонките, с които се сдобих миналата година от Икеа.


с част от тях изплетох венец, другата част съм използвала като клони, но ще видите де...
От миналата година са ми и дървените играчки,


както и тази малка елхичка с лампички и чувалчетата с две лица, в които настаних част от клоните :



Е, купих си, разбира се и това-оново новичко, както повелява традицията :


И малко зелена панделка от груб плат!!! Ура! Утрепах се да търся и точно такава, когато загубила надежда все пак я открих на едно хубаво местенце ;)

Всъщност, първото, което ще ви покажа не е много коледно, но така или иначе ми се иска да го видите, пък и то в момента също е декорирано подобаващо..Става въпрос за този тип кухненски аксесоари, които заглеждам от известно време и единственото, което ме е спирало да си купя, е мисълта, че трябва да се дупчат плочките, за да го окачим на стената.


Вариантът да си направя сама не ми беше хрумвал, преди, влизайки в една железария да мярна с крайчеца на окото си нещичко мнооого подходящо за случая. После ми казаха, че се казвало шпилка 😃. Освен нея съм използвала и един комплект кукички, две дървени топчета с дупки с нужната дебелина /купувам ги от магазин за такива шашави като мен, дето само направи си сам им е в главите 😉/ и две вакуумни закачалки, които после смених с такива, които са плоски отзад, за по-добра спойка при лепенето, като всичко това първо боясисах с черна боя:



Монтажът, както се сещате беше фасулска работа. Залепих двете закачалки за стената със силикон, двете дървени топчета залепих в двата края на шпилката, окачих кукичките и воала :



Преди да ме хванат коледните мераци, нещата изглеждаха така :


След  малко ще видите как изглеждат сега, но преди това ще ви кажа, че всичко, което съм правила като декорация тази година е от лесно, по-лесно, в което ще се убедите сами от следващите снимки.

Да започнем с едни коркови подложки за горещо, които просто изрисувах с коледни картинки и надписи :




Или пък тази дървена дъска, която украсих с помощта на шаблон и паста за зъби - хватка, която открих миналата година. Като ви омръзне просто се измива с вода и дъската отново може да се използва по предназначение.



А ако имате желание за нещо дървено и евтино, на което да поставите някоя мъничка красота /в моя случай свещи/, то тези пръчици определено са добро решение :



Украсата на елхата тази година, освен лампички са и малко клони, за които залепих бели топчета от стиропор :




Едно мъничко, мъничко венче пък направих от ето тези


... така и не разбрах как се казват...не са шишарки...малки са, мекички, могат да се режат, както ще видите, за доукрасяването съм използвала именно нарязани - получиха се нещо като цветчета. За основа съм използвала клони от една бивша и много грозна елхичка.








Зелената лента се превърна в панделка за големия коледен венец, а с остатъците обвих две свещи. :




Една торбичка също ми свърши добра работа :


Рекламните ѝ надписи скрих с джобове от хартия, върху които залепих по една звезда и по едни кант за разкош:






Ами, това е! Сега остава само да ви покажа как съчетах всички тези неща. Приятно гледане 💚


















4 коментара: