четвъртък, 28 януари 2016 г.

Тиха книжка

Моята първа тиха книжка се появи, благодарение на доверието, което ми гласува едно много мило момиче /Стеле, благодаря ти!/, поръчвайки ми да изработя една такава книжка за малката ѝ дъщеричка - едно прекрасно, лъчезарно, усмихнато и дружелюбно бебенце на име Теодора.
Честно казано почти нищо не знаех за тези книжки, затова се наложи да изгледам доволно количество снимки и клипове в мрежата, докато в главата ми се оформи някаква идея. Първо понакупих това-онова, като платове, филц, вата, подлепящо, копчета и много други джиджавки, след което се заех със скициране, шаблони и рязане, рязане, рязане, шиене, пришиване, лепене и тук-там бродиране....;) Ей сега ще ви покажа част от гореизброените упражнения ;)

Имайте предвид, че това е наистина съвсем малка част от нещата, просто не ми остана време много да снимам, докато работя.
И сега започвам да показвам готовата книжка. Първо обложката:


На първата страничка една девойка е полегнала в легълцето си, а на следващата се мъдри гардеробче, пълно с тоалети, както се полага на всяка мома ;)И сега започваме да издокарваме момата /дрешките се лепят за момиченцето с велкро/

Идеята на следващата страница е детето да се научи само да си отвързва и завързва обувките :
А зад обувката се крие едно тайно джобче, което е приютило...ще видите какво :)))

Тази страница пък ми беше най-интересна и като начин на изработване и като главоблъсканица. Тук идеята е детенцето да научи четирите сезона. Започваме с лятото:

Забравих да кажа, че елементите се закрепят с помощта на тик-так копчета.
Следва пролетта - цъфтят дръвчета, цветенца, има слънце, облаци...


Есента /тук дъжда може да се прибере вътре и да си остане само облак/И накрая - зимата:

А елементите от другите сезони се прибират в тайното джобче зад обувката
След това има една палатка, която е там, за да научи детето как се борави с ципове, пък и, за да скри елементите от следващата страница, чието място дребосъчето трябва само да намери по оставените контури. Освен това луната и звездите могат да се махнат и на тяхно място да се сложат слънце и облаци.И на корицата има едно зайче, в чието джобче се крие морковче :)

В заключение ще кажа, че то било голям кеф да се правят тихи книжки, бре! Изобщо не смятам тази да ми е последната...;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар